Szűrő

Gyártó
Átmérő
Magasság
Szélesség

Népszerű eladások

Új termékek

Látogassa meg akciós tehergumi termékeinket tartalmazó oldalunkat és válogasson tehergumi termékeink között részletes keresőnk segítségével. Weboldalunkon megtalálhatóak többek között olyan márkák termékei, mint a Kumho, Apollo, Dayton és Hankook termékek kedvező árakon, hatalmas kedvezménnyel! Akciós ajánlataink között megtalálható számos tehergumi teherautókhoz, valamint kamionokhoz kedvező árakon. Használja ki a hatalmas kedvezményeket és vásároljon online a legjobb áron tehergumi termékeket teherautókhoz és kamionokhoz hatalmas kedvezménnyel.

Tehergumi 202 terméket találtam.

oldalanként
Mutat 1 - 30 / 202
Mutat 1 - 30 / 202

Teherautó gumi

Melyek a teherautó abroncsok tulajdonságai?

Vajon mi a különbség egy teherautó- és a személyautónk gumiabroncsai között? Erre a kérdésre keressük a választ, hiszen a tehergumik sok szempontból különböznek más gumiktól.

Autógumi vs. tehergumi

A már jól ismert és kipróbált abroncsokkal ellentétben, a tehergépjárművekhez gyártott gumiabroncsok nagy méretűek, így sokkal nagyobb súlyt bírnak el. Ezért sokkal nagyobb az abroncsnyomásuk is, még akkor is, ha a gumi alapjául szolgáló anyagok hasonlóak: szintetikus gumi, természetes gumi, szén, és egyéb vegyületek. Sok energiát igényel a megdolgozásuk, ám a szilárdságuk is nagyobb.

A gördülési ellenállás az egyik olyan tényező, mely alapján meghatározhatóak ezek a különbségtételek. A gördülési ellenállás a fogyasztás, és az üzemanyag megtakarítás fontos kritériuma. Kisméretű járművek esetében az üzemanyag 5-15%-a használódik el a gördülési ellenállásnak köszönhetően, míg teherautókban ez a fogyasztás sokkal nagyobb.

A biztonság érdekében nagy figyelmet kell szentelni a tehergépjárművek abroncsainak, hiszen ezek gyakran teher- vagy akár személyszállító járművekként is funkcionálnak - ezért a gumiabroncsok gördülési ellenállását nagy matematikai pontossággal kell kiszámítani, nedves tapadásra stb. való tekintettel.

Aki már közelről szemügyre vette a teherautók abroncsait, bizonyára észrevette a vízelvezető csatornákat, amelyek mélyek és illeszkednek a gumiabroncs vastagságához.

A futófelület legszembeötlőbb sajátossága, hogy telített felületét hosszanti, valamint oldalirányú csatornák és árkok tagolják különböző mintablokkokra, bordákra. Országútra szánt gumiknál a csatornák aránya 30-40%, terepre szánt gumiknál az árkok aránya 40-50%, traktorgumiknál pedig akár a 80%-ot is elérheti. Minél nehezebb terepre való egy gumi, mintázata annál kevésbé telített. Markánsabb, durva keresztcsatornákkal és erős bordákkal ellátott futófelületük miatt ezek a gumik rossz utakon, vagy sárban is kiválóan megállják a helyüket.

A tehergépjárművekhez és nehézgépjárművekhez gyártott abroncsok belső tubussal rendelkeznek, mely vízálló anyagból készült. Céljuk, hogy megakadályozzák a légszivárgást, amely ugyancsak veszélyes lehet egy nagy méretű jármű esetében. A gumikban lévő levegő nyomása a jármű gyártója által előírt mértékre van beállítva, ennek értékét pedig mindig megtaláljuk a használati utasításban.

A teherautó abroncsainak újrafutózása olcsóbb, mint egy új tehergumi készlet felszerelése. De a kisebb ár ellenére sem ajánlott az újrafutózás. Ez az oka annak, hogy nagyon kevés teherautó-tulajdonos alkalmazza ezt a módszert a járművéhez, ám annál inkább beveti a lakókocsi vagy pótkocsi esetében. Noha nem veszélyes, az abroncs újrafutózást kockázat vállalás nélkül kell elvégezni, inkább kisebb járművekhez ajánlott.

A méretkódok megmutatják az abroncsok méretét, a kopásállóságot, a maximális sebességet stb. A tehergumi készletek méretükhöz megfelelő méretkóddal rendelkeznek. A legtöbb méretet az ISO metrikus rendszer szabja meg, viszont néhány teherautó és speciális jármű számára különböző számrendszer van megszabva. A gumiabroncs egy összetett találmány, amely az idők folyamán alkalmazkodott a legkülönfélébb járművekhez.

Legfrisebb Híreink

A hasznongépjármű gumi vásárlás trükkjei. 2021-11-06

Egy haszongépjármű esetén a megfelelő gumiabroncs választás kardinális kérdés. az autók megfelelő műszaki állapota

Kisteher gumi méretek - Melyikre van szükségem? 2021-02-01

A kisteher járművekre általában 17,5-ös, 19,5-ös valamint 22,5-ös átmérőjű gumikat gyártanak. A kisteher gépjárművekre

AkciosGumi.hu a traktor gumi specialista 2020-12-29

A megfelelő mezőgazdasági gumik kiválasztásával sok pénzt takaríthat meg! A traktor gumi k vásárlás előtt meg kell