Népszerű eladások

Új termékek

Látogassa meg akciós nyári személyautó gumi termékeinket tartalmazó oldalunkat és válogasson nyári autógumi termékeink között részletes keresőnk segítségével. Weboldalunkon megtalálhatóak többek között olyan márkák termékei, mint a Barum, Bridgestone, Firestone, Hankook, Matador, Point S és Taurus termékek kedvező árakon, hatalmas kedvezménnyel! Akciós ajánlataink között megtalálható számos nyári gumi személyautóhoz kedvező árakon. Használja ki a hatalmas kedvezményeket és vásároljon online a legjobb áron nyári autógumi termékeket személyautóhoz hatalmas kedvezménnyel.

Személyautó nyári gumi Nincs termék ebben a kategóriában

Nyári gumik, gumiabroncsok

A változó időjárási viszonyok következtében a téli gumik használata már nem kötelező, ezért felmerül a kérdés, hogy szükséges-e a járművet nyári gumiabroncsokkal felszerelni, ill. hasznos-e a négyévszakos gumik koncepciója a gyakorlatban.

Az alábbiakban következzen egy útmutató, mely alapján kiderül, mi a különbség a nyári és a téli (vagy négyévszakos) gumiabroncsok között, milyen előnyei és hátrányai vannak az egyes gumitípusoknak, és egyáltalán mire kell figyelni, amikor gumiabroncsot szeretne vásárolni a járművéhez.

Mi a különbség a nyári és a téli gumi között?

Hőmérséklet

Először is fontos különbség az abroncsok viselkedése a különböző hőmérsékleteken.
Ugyanis a nyári gumiabroncsokat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a magas hőmérsékletnek (30 Celsius fok fölött), így nehezen kopnak el még nagyon magas hőmérsékleten is. Ezzel szemben a téli abroncsok épp ellenkezőleg, alacsony hőmérsékleten (7 Celsius fok alatt) felelnek meg legjobban az elvárásainknak.

Tehát nyáron a téli gumik sokkal gyorsabban elhasználódnak, mivel ezek olyan speciális anyagokból készültek, melyek a téli időjárásnak felelnek meg. Nyáron pedig a téli gumik lággyá válnak, sokkal gyorsabban elkopnak és diszkomfortot okoznak a gépkocsivezető számára.

Összetétel

A nyári és téli abroncsok gyártásához különböző gumikat használnak fel. Így a nyári gumikhoz használt gumi ellenáll a magas hőmérsékletnek és megőrzi eredeti minőségi tulajdonságait.

Amint a hőmérséklet 7 Celsius fok alá esik, a nyári abroncsokhoz használt gumi megkeményedik, elveszti tapadó képességét, mind a száraz, mind a hóval borított utakon, így valódi életveszélyt jelenthet. A téli gumiabroncsok esetében használt gumik összetétele lehetővé teszi, hogy fagyviszonyok között is optimális állapotban maradjanak. Megőrzik tapadó képességüket, így biztonságot nyújtanak a gépkocsivezető számára.

Árak

A téli gumik drágábbak, mint a nyári gumik, az abroncs különleges összetételének köszönhetően. Olcsóbb megoldást jelent, ha egy négyévszakos gumit vásárolunk, ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy a négyévszakos gumik a téli és nyári abroncsok kombinációja, mely kombináció esetleg rosszabb teljesítményt eredményezhet, mint az egyes évszakoknak szánt felszerelés.

Futófelület

A téli gumiabroncsok erősen ívelt felülettel rendelkeznek a teljes futófelületen, így kiemelkedő tapadóerőt és kis megcsúszást eredményeznek többféle felületen. (hó, homok, sár) Ezzel szemben a nyári gumik futófelületének mintázatán kevesebb bemélyedés van, arra tervezték őket, hogy ellenálljanak a magas hőmérsékleteknek, kevesebb hangsúlyt fektetve a tapadó képességre.

A téli (vagy négyévszakos) gumik használata kötelező a hóval vagy jéggel borított utakon. Nincs pontosan megszabva, hogy az év mely hónapjaiban kötelező ezeket használni, viszont a törvény előírja, hogy a járművezetőt csak akkor lehet bírságolni, ha téli gumik nélkül közlekedik havas utakon, megzavarva ezzel a forgalmat.

Jelölések - Hogyan különböztetjük meg a nyári gumit a téli (vagy négyévszakos) gumitól

Az oldalukon található jelöléssel különböztethetők meg egymástól. A téli és négyévszakos abroncsoknak M+S a jele, vagy M.S, M&S, MS. Ez a jelölés az angol sár és hó rövidítést jelenti, azt jelzi, hogy a megjelölt abroncsok nagyobb tapadást eredményeznek hóval, jéggel, iszappal borított utakon.

Ily módon könnyen megkülönböztethetők a téli/négyévszakos- és a nyári gumiabroncsok, utóbbiak nem rendelkeznek ezzel a jelöléssel.

Legfrisebb Híreink

A hasznongépjármű gumi vásárlás trükkjei. 2021-11-06

Egy haszongépjármű esetén a megfelelő gumiabroncs választás kardinális kérdés. az autók megfelelő műszaki állapota

Kisteher gumi méretek - Melyikre van szükségem? 2021-02-01

A kisteher járművekre általában 17,5-ös, 19,5-ös valamint 22,5-ös átmérőjű gumikat gyártanak. A kisteher gépjárművekre

AkciosGumi.hu a traktor gumi specialista 2020-12-29

A megfelelő mezőgazdasági gumik kiválasztásával sok pénzt takaríthat meg! A traktor gumi k vásárlás előtt meg kell