Szűrő

Gyártó
Átmérő
Magasság
Szélesség

Népszerű eladások

Új termékek

Motorgumi 167 terméket találtam.

oldalanként

Motorgumi

Hogyan válasszunk motorgumit?

A motorkerékpárok, ATV-k, robogók és mopedek különleges igényekkel rendelkeznek téli körülmények között. A hideg évszak beköszönte örömet jelent mind a gyerekek, mind a felnőttek számára, ám valódi kihívást jelenthet a járművezetők és motorosok számára. A téli előkészületekkel kapcsolatban az autósok és motorosok hasonló szükségletekkel néznek szembe.

A gumiabroncsok messze a legfontosabb kiegészítők télen, és különösen a kedvezőtlen időjárási viszonyok között ebben az időszakban.
A motorgumik, akárcsak az autógumik meglehetősen széles választékban vannak jelen, így a megfelelő abroncs kiválasztása fejtörést okozhat még a legtapasztaltabb motorkerékpárosok számára is.

A robogó vagy moped gumik ugyanúgy néznek ki, mint a motorkerékpárok kisebb változatai, de mégis különböznek ezektől. A robogókat másképp használják, mint a motorkerékpárokat, így másképp is készülnek. A Kenda, a Michelin, a Metzeler, a Pirelli és a Shinko a legismertebb abroncs gyártók mopedek, robogók számára.

Manapság valamivel egyszerűbbé váltak a vásárlások, az online kereskedelemnek köszönhetően, számos ilyen internetes üzlet forgalmaz motorkerékpár gumiabroncsokat.

Téli motorgumit keresel? A helyes választáshoz figyelembe kell venni néhány dolgot:

A motorkerékpár használatának módja

A motorgumi kiválasztásakor elengedhetetlen szempont, hogy milyen körülmények között fogjuk használni azt. A gumiabroncsok nagymértékben befolyásolják a motorkerékpár viselkedését az úton.

A jobb tapadás és kiváló kormányozhatóság érdekében a magasabb viszkozitású abroncsok ajánlottak, ami agresszívebb vezetési stílusra ad lehetőséget.

Ha hosszabb élettartamot szeretnénk az abroncsaink számára, akkor érdemes alacsonyabb viszkozitású gumikat választani.

A motorkerékpár típusa

Ha cruiser, azaz cirkáló típusú motorral rendelkezel, akkor erős abroncsokra lesz szükséged. Ez azért van, mert ezeket a motorkerékpárokat hosszú utakra tervezték.

A gumiabroncs kopásának mértéke azonban nagymértékben függ a vezetési stílustól, tehát ha az adrenalin- és sebesség szerelmese vagy, nagyobb kopásra számíthatsz.

Sportmotorkerékpár esetén fontos egy off road típusú abroncs kiválasztása, mivel ezek keményebbek és jobb az ellenállásuk. Tehát ha versenyekre készülsz a sportmotorkerékpároddal, akkor válassz egy olyan abroncsot, mely puha gumi keverékből áll, és agresszívebb vezetési stílusnak megfelelő. Például a Dunlop és a Bridgestone termékcsaládban találsz sportkerékpárokhoz készült motorgumit, ezek városban is használhatóak.

Rendelkezésre álló költségvetés

Nem utolsósorban fontos megfontolni, hogy mennyit vagyunk hajlandóak költeni egy új pár gumira. A motorkerékpárok abroncsai márka és funkcionalitás tekintetében nagyon sokfélék, tehát a maximális költségvetés meghatározása alapból leszűkíti majd a keresést. Nem nehéz felismerni, hogy a minőségi gumiabroncs iránti igény arra késztet minket, hogy a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk költségre való tekintet nélkül.

Legfrisebb Híreink

Munkagép gumi vásárlási tippek 2020-05-15

Munkagép gumi vásárlása előtt – amennyiben márkát kíván váltani- mindenképpen tekintse meg a műszaki könyvében leírt

Mire figyeljen terepjáró gumi vásárlásnál? 2020-05-12

Akár csak a normál személyautóknál, a terepjárók esetében is nagyon fontos szempontok szerint kell mérlegelni azt, hogy

Gumicsere vs. négyévszakos gumi. Melyikkel járunk jobban? 2020-05-05

Ezt a kérdést mindenkinek magának kell megválaszolnia. Fontos mérlegelni biztonsági szempontokat, azt, hogy mennyit és