Mennyire hasznos valójában a defektjavító készlet?

A defektjavító készlet sokakat csábíthat, hiszen egyrészt egyszerű használatot, másrészt gyakorlatilag a pótkerék kiváltását ígéri. Ez azonban nem minden esetben vehető készpénznek.

Annyi biztos, hogy egy pótkerék minden autóba ajánlott. Különösen a hazai utakon viszonylag gyakran megeshet, hogy az úthibák, kátyúk olyan kárt tesznek még akár a legjobb állapotú, legszívósabb abroncsban is, amely alkalmatlanná teszi a további használatra. A kisebb sérülések esetén azonban talán más a helyzet.

AZ egyik alapvető probléma azzal, hogy ha defektjavító készletet használunk egy kisebb sérülés – például szög okozta kár – esetén, hogy a büdös, ragadós folyadékot szinte lehetetlen kitakarítani a gumiból. A legtöbben ezért a szakemberek közül a javítás után új gumi vásárlását javasolják – és persze a saját kezűleg gumi minél rövidebb ideig történő használatát. Sok gumis egyszerűen nem is vállal ilyen javítást – általában egyszerűen azért, mert egy valódi gumijavításnál sokkal bonyolultabb és macerásabb folyamatról van szó.

Hasznos eszköz igazán akkor válhat egy ilyen készletből, ha nincsen nálunk pótgumi, másképp mindenképpen inkább a csere és a szakemberek szolgáltatásainak igénybevétele javasolt – másként könnyen szegényebbek lehetünk egy egyébként még menthető állapotban lévő abronccsal.

Ha út közben egy gumijavító készlet használatára kényszerülnénk, mindig ellenőrizzük a kerekekben a nyomást, mielőtt elindulunk. Helyezzük a legelső helyre a biztonságot, és ha egy kicsit is úgy látjuk, hogy nem volna biztonságos utunk, hívjunk inkább segítséget. Emellett próbáljuk a lehető legrövidebb távot megtenni, nem túl magas sebességgel.

A javítókat valódi megoldásként kezelni hiba, pótkerék helyett az autóban tartani szintén. Ha rászorulunk, kényszermegoldásnak megfelelőek lehetnek, azonban mindig meg kell arról bizonyosodnunk, hogy lehetővé teszik a biztonságos közlekedést.

Ha a legjobb minőségű gumikat szeretné autóján tudni, forduljon bizalommal az AkciosGumi.hu szakembereihez – mi örömmel segítünk Önnek kiválasztani a legjobb opciót!