Szűrő

Gyártó
Átmérő
Magasság
Szélesség

Népszerű eladások

Új termékek

Látogassa meg akciós nyári személyautó gumi termékeinket tartalmazó oldalunkat és válogasson nyári autógumi termékeink között részletes keresőnk segítségével. Weboldalunkon megtalálhatóak többek között olyan márkák termékei, mint a Barum, Bridgestone, Firestone, Hankook, Matador, Point S és Taurus termékek kedvező árakon, hatalmas kedvezménnyel! Akciós ajánlataink között megtalálható számos nyári gumi személyautóhoz kedvező árakon. Használja ki a hatalmas kedvezményeket és vásároljon online a legjobb áron nyári autógumi termékeket személyautóhoz hatalmas kedvezménnyel.

Személyautó nyári gumi 2039 terméket találtam.

oldalanként

Nyári gumik, gumiabroncsok

A változó időjárási viszonyok következtében a téli gumik használata már nem kötelező, ezért felmerül a kérdés, hogy szükséges-e a járművet nyári gumiabroncsokkal felszerelni, ill. hasznos-e a négyévszakos gumik koncepciója a gyakorlatban.

Az alábbiakban következzen egy útmutató, mely alapján kiderül, mi a különbség a nyári és a téli (vagy négyévszakos) gumiabroncsok között, milyen előnyei és hátrányai vannak az egyes gumitípusoknak, és egyáltalán mire kell figyelni, amikor gumiabroncsot szeretne vásárolni a járművéhez.

Mi a különbség a nyári és a téli gumi között?

Hőmérséklet

Először is fontos különbség az abroncsok viselkedése a különböző hőmérsékleteken.
Ugyanis a nyári gumiabroncsokat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a magas hőmérsékletnek (30 Celsius fok fölött), így nehezen kopnak el még nagyon magas hőmérsékleten is. Ezzel szemben a téli abroncsok épp ellenkezőleg, alacsony hőmérsékleten (7 Celsius fok alatt) felelnek meg legjobban az elvárásainknak.

Tehát nyáron a téli gumik sokkal gyorsabban elhasználódnak, mivel ezek olyan speciális anyagokból készültek, melyek a téli időjárásnak felelnek meg. Nyáron pedig a téli gumik lággyá válnak, sokkal gyorsabban elkopnak és diszkomfortot okoznak a gépkocsivezető számára.

Összetétel

A nyári és téli abroncsok gyártásához különböző gumikat használnak fel. Így a nyári gumikhoz használt gumi ellenáll a magas hőmérsékletnek és megőrzi eredeti minőségi tulajdonságait.

Amint a hőmérséklet 7 Celsius fok alá esik, a nyári abroncsokhoz használt gumi megkeményedik, elveszti tapadó képességét, mind a száraz, mind a hóval borított utakon, így valódi életveszélyt jelenthet. A téli gumiabroncsok esetében használt gumik összetétele lehetővé teszi, hogy fagyviszonyok között is optimális állapotban maradjanak. Megőrzik tapadó képességüket, így biztonságot nyújtanak a gépkocsivezető számára.

Árak

A téli gumik drágábbak, mint a nyári gumik, az abroncs különleges összetételének köszönhetően. Olcsóbb megoldást jelent, ha egy négyévszakos gumit vásárolunk, ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy a négyévszakos gumik a téli és nyári abroncsok kombinációja, mely kombináció esetleg rosszabb teljesítményt eredményezhet, mint az egyes évszakoknak szánt felszerelés.

Futófelület

A téli gumiabroncsok erősen ívelt felülettel rendelkeznek a teljes futófelületen, így kiemelkedő tapadóerőt és kis megcsúszást eredményeznek többféle felületen. (hó, homok, sár) Ezzel szemben a nyári gumik futófelületének mintázatán kevesebb bemélyedés van, arra tervezték őket, hogy ellenálljanak a magas hőmérsékleteknek, kevesebb hangsúlyt fektetve a tapadó képességre.

A téli (vagy négyévszakos) gumik használata kötelező a hóval vagy jéggel borított utakon. Nincs pontosan megszabva, hogy az év mely hónapjaiban kötelező ezeket használni, viszont a törvény előírja, hogy a járművezetőt csak akkor lehet bírságolni, ha téli gumik nélkül közlekedik havas utakon, megzavarva ezzel a forgalmat.

Jelölések - Hogyan különböztetjük meg a nyári gumit a téli (vagy négyévszakos) gumitól

Az oldalukon található jelöléssel különböztethetők meg egymástól. A téli és négyévszakos abroncsoknak M+S a jele, vagy M.S, M&S, MS. Ez a jelölés az angol sár és hó rövidítést jelenti, azt jelzi, hogy a megjelölt abroncsok nagyobb tapadást eredményeznek hóval, jéggel, iszappal borított utakon.

Ily módon könnyen megkülönböztethetők a téli/négyévszakos- és a nyári gumiabroncsok, utóbbiak nem rendelkeznek ezzel a jelöléssel.

Legfrisebb Híreink

A hasznongépjármű gumi vásárlás trükkjei. 2021-11-06

Egy haszongépjármű esetén a megfelelő gumiabroncs választás kardinális kérdés. az autók megfelelő műszaki állapota

Kisteher gumi méretek - Melyikre van szükségem? 2021-02-01

A kisteher járművekre általában 17,5-ös, 19,5-ös valamint 22,5-ös átmérőjű gumikat gyártanak. A kisteher gépjárművekre

AkciosGumi.hu a traktor gumi specialista 2020-12-29

A megfelelő mezőgazdasági gumik kiválasztásával sok pénzt takaríthat meg! A traktor gumi k vásárlás előtt meg kell