Új vagy használt gumit érdemes venni?

Egy abroncs megvásárlása nem olcsó mulatság, természetes tehát, hogy a legtöbb sofőr szeretné úgy kordában tartani a költségeket, hogy közben a biztonságból sem ad lejjebb. Mi tehát a jó választás?

Tény, hogy a gumikat használtan megvásárolva jóval olcsóbban kijöhetünk az üzletből. Tekintettel kell azonban lennünk arra is, hogy a használt gumit egészen biztosan nem fogjuk annyi ideig használni, mint egy új szettet. A legjobb az, hogy ha a használt gumi állapotát, profilmélységét személyesen meg tudjuk vizsgálni a vásárlást megelőzően – erre azonban nincsen lehetőségünk akkor, ha például interneten keresztül vásárolunk.

Az autó eladásakor is problémás lehet, hiszen a drágább gumi talán nem hozza vissza az árát, különösen, ha nem használjuk sokáig. Egyben azonban vonzóbbá is teheti a vételt. Gondoljunk bele – olyan autót vásárolnánk szívesebben, amelyre már eleve használt gumi került, vagy amelyre a tulajdonos új szettet vásárolt?

A használt gumik vásárlása rizikós lehet. Nem tudjuk az állapotukat, korukat megállapítani. Az új szett biztonságosságában biztosak lehetünk, még ha drágábban vásároljuk is meg – és az időtényezőre tekintettel valószínűleg árban sem lesz akkora a különbség.

A használt gumik vásárlása elsősorban akkor ehet jó választás, ha az autót, amelyre kerülnek, csak óvatosan, jobb esetben ritkábban is használjuk. Viszont mindig olyan helyen vásároljunk gumit, ahol garanciálisan vissza tudjuk az cserélni probléma esetén. Ha a gumival bármilyen probléma van, az jó eséllyel már a felszereléskor, vagy nagyon rövid időn belül kiderül.

Leginkább mégis mindig az új szettek vásárlása ajánlott, mivel csak ez képes a megfelelően biztonságos közlekedést garantálni – és ennek mindig az elsődleges szempontnak kell lennie, még ha nagyobb kiadást jelent is.

Ha valóban minőségi, kiváló állapotú abroncsokat akar vásárolni, az AkciosGumi.hu választékában egészen biztosan megtalálja majd, amit keres – ha pedig kérdése van, szakembereink álnak rendelkezésére.