Tehergumi választási tippek

A tehergumik piaca rendkívül speciális terület. Nem mindegy, hogy az adott teherautó milyen körülmények között fut. A kontinenst átívelő autópályákon haladó kamionoktól a földúton közlekedő mezőgazdaságban használható teherautókig számtalan típust különböztetünk meg. Nem mindegy hát, hogy milyen tehergumi kerül a munkagépekre.

Az első és legfontosabb szempont a termelékenység folyamatos biztosítása, mégpedig úgy, hogy egy defekt miatt nem áll le és esik ki akár napokra is egy autó. Ez a leghatékonyabban új tehergumik felhelyeztetésével tudja biztosítani vállalkozása számára. 

Természetesen javított, használt tehergumikat is lehet kapni a piacon, ezek élettartama azonban jelentősen rövidebb, mint egy új szett tehergumi.

Az új tehergumik nem jelentenek feltétlenül drasztikus árkülönbséget használt társaikhoz képest. Akciós tehergumi kínálatunkat a linkre kattintva tudja megtekinteni: 

http://www.akciosgumi.hu/gumi/tehergumi/

A tehergumiknál vegye számításba, hogy a defekttűrő gumik akár a teljes rakomány és a sofőr biztonságát is garantálni tudják, hiszen egy esetleges defekt esetén akár 80 km is megtehető tönkrement kerékkel, mely elegendő lehet egy gumiszervíz elérésére. Ebben az esetben a javítási idő a minimálisra csökkenhet, a rakomány nem sérül, és a sofőr akár még határidőn belül is elérheti a célállomást. 

A Pirelli, a Firestone, a Continental, a Dunlop, a Michelin és a többi nagy márka mellett ebben a szegmensben jól teljesít a Vredestein, a Barum és a Mitas teherautó gumi is.