Quad, ATV, LUV, UTV, Buggy, RUV Te ismered ezeket a járműveket?

Cikkünkből most megismerhetitek a Quad, ATV, LUV UTV,Buggy, RUV rövidítésekkel ellátott járműveket és hogy ezen rövidítések mit is jelentenek valójában.

Quad, ATV, LUV

ATV azaz All Terrain Vehicle ,olyan terepjáró járművek melyek egy kormánnyal és egy motoros üléshez hasonló üléssel rendelkeznek. A köznapi nyelven a Quadként ismerik ezt a kategóriát a legtöbben, de szokták még LUV (light utility vehicle), azaz könnyű haszongépjárműnek is nevezni. Az American National Standards Institute (ANSI) meghatározása szerint pedig alacsony nyomású gumiabroncsokkal közlekedő jármű a hivatalos meghatározása ennek a kategóriának. Ahogy a neve is jelzi főleg nehéz terepekre tervezték ezért kiemelten fontos a megfelelő minőségű quad gumit választani hozzájuk. Ugyan néhány országban utcai használat is megengedett, hazánkban a legtöbb országhoz hasonlóan nem megengedett az utcai használata. 

UTV, Buggy

UTV azaz Utility Task Vehicle kis négykerekű terepjáró, mely kategóriába tartoznak a Buggy típusú autók is.  Egymás mellett két üléssel rendelkeznek, az UTV-k a legtöbb esetben biztonsági övekkel, hátsó tároló, és pakoló résszel és felborulás elleni védelemmel is rendelkeznek.  2017-től az UTV jármű kategória felkerült a Dakar Rallyra is. A magas fokú igénybevétel miatt kizárólag jó minőségű UTV abroncsokat érdemes használni ezen járművekre is. Válasszon tehát minőségi buggy gumikat.

RUV

RUV azaz Recreation Utility Vehicles ez a kategória hasonló a UTV kategóriához, ezt szabadidős haszongépjárműnek is nevezik. Ezeket az autókat kizárólag a szórakozás és szórakoztatás kedvéért vásárolják kinézete nagyban hasonlít a UTV járművek típusaira. Ezen járműveknél is kiemelten fontos, a minőségi RUV gumik használata.

Reméjük segítettünk kiigazodni a Quad és a Buggy járműveket magukba foglaló jármű kategóriákban. Amennyiben Quad gumi , ATV gumi, UTV gumi, vagy Buggy gumikra lenne szüksége nézzen körül akciós online készletünkben az AkciósGumi.hu oldalán, ahol számos ATV gumi, Quad gumi, UTV gumi, vagy Buggy gumikat talál. Olyan márkák közül válogathatm mint a Maxxis , Kenda vagy a Carlisle. Amennyiben segítségre van szüksége keresse gumiszakértőnket bizalommal, aki biztosan megtalálja az Ön számára megfelelő gumi abroncsot. AkciósGumi.hu infoline: +3670-388-2371 https://www.akciosgumi.hu/gumi/atv-quad-gumi/