Néha jobb az olcsó gumi, mint a drága?

2

Fordítsuk meg a kérdést. Tudta, hogy az Ön és utasai biztonsága lehet, hogy egy mintázaton múlik? Nem véletlen, hogy a prémium kategóriás és az olcsó abroncsok között drasztikus különbség mutatkozik meg árukat tekintve. 

A gumik gyártásánál használt keverékek, a szilikát tartalom valamint bordázatok kialakítása az, ami befolyásolja az egyes gumik árát. A prémium kategóriás termékek szilikát tartalma magasabb, így biztosít megfelelő rugalmasságot, puhaságot az abroncsoknak. A low budget gumik összetétele gyengébb minőségű, ez azonban még nem feltétlenül jeleni azt, hogy kevésbé lenne biztonságos velük a közlekedés. 

Sok autó tulajdonos –jellemzően magasabb ár fekvésű autók esetében- kényelmi szempontból választ prémium kategóriás gumit, melyek menetzaja is alacsonyabb, illeszkedik a tulajdonos vezetési stílusához, vagy egészen egyszerűen a márka hűség az, ami befolyásolja döntését. 

Akkor érdemes olcsó gumit választania, amennyiben autóját döntő többségében lakott területen mérsékelt haladási sebességgel használja. Ebben az esetben nem indokolt prémium vagy közép kategóriás téli vagy nyári gumit használnia autóján. Viszont nem győzzük hangsúlyozni, hogy az ősz beköszöntével cseréltesse le abroncsait téli gumi garnitúrára, hiszen a nyári gumik - pláne az olcsóbb kategóriában- nem képesek helyt állni a téli időjárási viszonyok között.

 

Mérlegeljen!

Amennyiben Ön:

  • Leginkább lakott területen használja autóját
  • Nem jellemző önre a sebesség túllépés
  • Nagy sebességgel történő kanyarodás
  • Nem családi autóként használja autóját
  • Autójával nem közlekedik napi szinten autóutakon, autópályákon,

 akkor Önnek megfelelő választás az olcsóbb kategóriás téli vagy nyári gumi!

Tekintse meg kínálatunkat a linkre kattintva: 

Téli gumi kínálatunk: http://www.akciosgumi.hu/gumi/szemelyauto-teli/

Nyári gumi kínálatunk: https://www.akciosgumi.hu/gumi/szemelyauto-nyari-gumi/