Mire figyeljünk használt téli gumi vásárlásnál?

Használt abroncs vásárlása esetén van néhány olyan kritérium, melyre nagyon oda kell figyelni, hiszen csábító a gondolat, hogy egy teljes szett használtan a bolti ár töredékéért is megkapható, ugyanakkor rendkívül sok dologra kell odafigyelni a vásárlás során.

 

  •      Kizárólag az abroncs személyes megtekintése után kössön üzletet az eladóval
  • Az online meghirdetett abroncsok vonzó ára sok esetben lehet csalóka. Mivel az eladó vezetéstechnikai szokásai, a gumik gyártási ideje és állapota egy-egy fotóból még nem derül ki, így mindenképpen csak akkor vásároljon használt téli gumi garnitúrát, ha állapotuk valóban megfelelő.
  •      Ügyeljen arra, hogy egy tengelyre kizárólag azonos életkorú abroncsok kerüljenek fel! 
  •      Az abroncsok vásárlását kizárólag szakszervíz vagy autógumis műhelyben bonyolítsa le, miután az új kereket felhelyezték autójára. A legtöbb hiba csak felszerelést követően, vagy használat közben jelentkezik, így mindenképpen szakember tanácsát kérje ki a fizetés lebonyolítása előtt. 
  •      Nézze meg a használt abroncs gyártási idejét (DOT szám), és tájékozódjon a márka honlapján a várható élettartamról. amennyiben az abroncs több, mint a felét már lefutotta, nem biztos, hogy jól jár egy olcsóbb garnitúrával. Egy téli gumi szett átlagos élettartama 5 év, így fontos szempont a gyártási idő is, függetlenül attól, hány szezonban volt használva a téli gumi. 
  •      A téli gumik 3 éves kortól, a nyári gumik 5 éves kortól már öregnek tekinthetők, vásárlásukat nem ajánljuk. 

 

Vásárlás előtt mindenképpen ügyeljen a fent leírt tanácsokra, hogy a használt abroncsok a lehető leghosszabb ideig használhatóak legyenek.

Amennyiben inkább új téli gumi garnitúrát venne akciós áron, látogasson el webáruházunkba, vagy kérje munkatársaink segítségét: http://www.akciosgumi.hu/gumi/szemelyauto-teli/