Mire figyeljen terepjáró gumi vásárlásnál?

2

Akár csak a normál személyautóknál, a terepjárók esetében is nagyon fontos szempontok szerint kell mérlegelni azt, hogy milyen gumit választ autójára. A gumi egy tenyérnyi felületen érintkezik az aszfalttal, így nem mindegy, milyen típust szereltet autójára. 

Az elsődleges szempont a biztonság! 

Akár egyedül közlekedik városban, autóbályán, autóúton, akár családja utazik egy SUV-ban, az elsődleges szempont, hogy mindig az időjárásnak és évszaknak megfelelő terepjáró gumik legyenek felszerelve az autóra. Egy terepjáró guminál nincs értelme alacsony ár kategóriást venni. A közép és prémium kategóriás abroncsok között egészen biztosan megtalálja az önnek megfelelő terepjáró gumit. http://www.akciosgumi.hu/gumi/terepjaro-teli/

Terepjáró guminak csak abban az esetben ajánljuk a négyévszakos gumikat, amennyiben kizárólag városban, kis távolságokban használják az autót, valamint nem közlekednek az autóval extrém időjárási körülmények között. Ebben az esetben a Dunlop, Goodyear és a Continental négyévszakos abroncsait ajánljuk Önnek. http://www.akciosgumi.hu/gumi/terepjaro-negyevszakos/

Mintajellegük szerint lehetnek többfélék: szimmetrikus, aszimmetrikus, forgásirányos, kötetlen forgásirányos gumiabroncsok, melyeket vezetési stílushoz érdemes hangolni. Sportosabb vezetést kedvelőknek a forgásirányost ajánljuk, ami jobb kanyartapadást biztosít, de mintajellegéből adódóan jóval hangosabb, mint egy aszimmetrikus mintázat.

Amennyiben autója nem városi, családi autóként van használatban, fontos szempont mérlegelnie, hogy milyen terep viszonyoknak kell megfelelnie a terepjáró gumiknak. Terep, országúti vagy félterep gumiabroncs kategóriákat különböztetünk meg egymástól, bordázatuk, kialakításuk ezen szempontok szerint lehet eltérő. https://www.akciosgumi.hu/gumi/terepjaro-nyari-gumi/

Szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, amennyiben szakszerű segítségre lenne szüksége a megfelelő márka és méret kiválasztásánál. 

+1 jótanács:

Figyeljünk a súly és sebességindexre, csak olyan paraméterekkel rendelkező gumit válasszunk, amit az autógyártó előír, különben a gumiabroncs garanciája érvénytelenné válik!

Válogasson Ön is a legjobb minőségű nyári terepjáró gumi, téli terepjáró gumi és négyévszakos terepjáró gumi kínálatunkból a legjobb árakon az AkciosGumi.hu oldalán.