Milyen terepjáró gumit vegyek?

2

Az első kérdés, hogy zömmel milyen típusú utakon használja terepjáróját. Vannak, akik kizárólag városi közlekedésre használják, de akinek hobbija, munkája miatt van terepjárója, annak kulcsfontosságú kérdés lehet a megfelelő abroncs kiválasztása.

Városi családi autók

A közkedvelt SUV-ok elterjedésének köszönhetően a városi közlekedésre szinte minden gyártónak megvan a maga termékcsoportja. Ezek a gumik sokkal csendesebbek terepgumi társaiknál, mintázatukat tekintve sem térnek el a személygépkocsikra készült társaiktól. Aki leginkább csak városi közlekedésre, családi autónak használja terepjáróját, annak nagy valószínűséggel ezek a terepjáró gumik lesznek a legmegfelelőbbek. 

A/T gumik, a köztes megoldás

Akinek hobbija miatt van terepjáró autója, annak köztes megoldásként ott vannak az All Terrain gumik. Ezek főleg a városban és alkalmanként terepen használt autókra specializálódott abroncsok. Ezek már észrevehetően zajosabbak, viszont az egynetlen, nehéz terepen sem hagyják cserben. Fontos megemlíteni, hogy ezek a terepjáró gumik nem feltétlenül alkalmasak téli használatra. Jeges körülmények között nem tanácsos a használatuk, mivel kikeményednek, így nem biztosítanak akkora tapadást, ami mellett biztonságos velük a közlekedés. 

Terepgumik

Akit a napi szintű munkája a nehéz útviszonyokhoz köt, annak kizárólag terepgumi használata javasolt. Ezek közös tulajdonsága, hogy széles és mély, robosztus mintázatuknak köszönhetően csupán vezetéstechnikai kérdés a kemény terepen való zavartalan közlekedés. A megfelelő terepgumik kiválasztása ebben az esetben már jóval nehezebb feladat, hiszen nemcsak drágábbak, de kevés gyártó foglalkozik kifejezetten terepgumik készítésével.  

A linkre kattintva tekintheti meg terepgumi kínálatunkat. 

http://www.akciosgumi.hu/gumi/terepjaro-teli/