Milyen terepjáró gumit vegyek?

Az első kérdés, hogy zömmel milyen típusú utakon használja terepjáróját. Vannak, akik kizárólag városi közlekedésre használják, de akinek hobbija, munkája miatt van terepjárója, annak kulcsfontosságú kérdés lehet a megfelelő abroncs kiválasztása.

Városi családi autók

A közkedvelt SUV-ok elterjedésének köszönhetően a városi közlekedésre szinte minden gyártónak megvan a maga termékcsoportja. Ezek a gumik sokkal csendesebbek terepgumi társaiknál, mintázatukat tekintve sem térnek el a személygépkocsikra készült társaiktól. Aki leginkább csak városi közlekedésre, családi autónak használja terepjáróját, annak nagy valószínűséggel ezek a terepjáró gumik lesznek a legmegfelelőbbek. 

A/T gumik, a köztes megoldás

Akinek hobbija miatt van terepjáró autója, annak köztes megoldásként ott vannak az All Terrain gumik. Ezek főleg a városban és alkalmanként terepen használt autókra specializálódott abroncsok. Ezek már észrevehetően zajosabbak, viszont az egynetlen, nehéz terepen sem hagyják cserben. Fontos megemlíteni, hogy ezek a terepjáró gumik nem feltétlenül alkalmasak téli használatra. Jeges körülmények között nem tanácsos a használatuk, mivel kikeményednek, így nem biztosítanak akkora tapadást, ami mellett biztonságos velük a közlekedés. 

Terepgumik

Akit a napi szintű munkája a nehéz útviszonyokhoz köt, annak kizárólag terepgumi használata javasolt. Ezek közös tulajdonsága, hogy széles és mély, robosztus mintázatuknak köszönhetően csupán vezetéstechnikai kérdés a kemény terepen való zavartalan közlekedés. A megfelelő terepgumik kiválasztása ebben az esetben már jóval nehezebb feladat, hiszen nemcsak drágábbak, de kevés gyártó foglalkozik kifejezetten terepgumik készítésével.  

A linkre kattintva tekintheti meg terepgumi kínálatunkat. 

http://www.akciosgumi.hu/gumi/terepjaro-teli/