Milyen gumit vegyek mezőgazdasági gépre?

2

Mindenek előtt vegye figyelembe, hogy a mezőgazdasági gépek első és hátsó kerekeinek mérete eltérhet, valamint hogy a terhelés sem egyforma, hiszen a mezőgazdasági gumik funkciója, mintázata különböző elvárásoknak kell, hogy megfeleljen. Természetesen a traktorok, egyéb mezőgazdasági gépek tulajdonosai pontosan tudják, milyen méretű és márkájú mezőgazdasági gumit kívánnak vásárolni, azonban akadnak a háztartásokban is olyan fűnyíró vagy kerti traktorok, melyeken időnként szintén muszáj gumit cserélni. 

 Forgalomban csaknem 320 méretet lehet kapni, így igazán nehéz feladat kiválasztani a megfelelő mezőgazdasági gumit. Már pár százalék eltérés a méretben is komoly anyagi kárral járhat, ha nem megfelelő méretű mezőgazdasági gumit választ. 

A szervízkönyv segít kiválasztani a megfelelő nagyságú mezőgazdasági gumit, ugyanakkor nem árt kikérni egy szakértő véleményét is vásárlás előtt. 

Melyik márkát válassza? 

Érdemes a vállalkozásának profilját megvizsgálnia vásárlás előtt. Amennyiben például fagyos, hideg talajon is erős igénybevételnek vannak kitéve mezőgazdasági gumiai, érdemes olyan gyártótól vásárolnia, akinek a gyártása a hideg időjárásra specializálódott. 

A cseh és a német, illetve az orosz, a belarusz és az ukrán kínálatban is vannak hideg, havas időben jól viselkedő abroncsok. A Michelin, Continental, Semperit, Firestone, Goodyear, Taurus, Kleber, Fulda, Mitas vagy az orosz Voltyre márkákkal egészen biztosan nem fog mellé.

Mezőgazdasági gumi kínálatunkat itt tekintheti meg: http://www.akciosgumi.hu/gumi/mezogazdasagi-gumi/