Mikor van szükség új gumira?

Amennyiben abroncsait gumisnál tárolja, nagy valószínűséggel a szakemberek a téli gumi vagy nyári gumi csere alkalmával jelzik Önnek, ha az elöregedés jelei mutatkoznak az abroncsokon.

Azonban ha otthonában tárolja kerekeit, főleg a gumi csere idején érdemes odafigyelni az intő jelekre, hiszen nagyon komoly bírságot is kiszabhatnak azokra, akik nem megfelelő gumikkal közlekednek az utakon! De vegyük sorra, mely esetekben indokolt lecserélnie téli vagy nyári gumiját:

1. A legfontosabb: Abroncs kopás esetén!

A téli gumik esetében egy abroncs már 3 éves kora után elöregedő fázisba kerülhet. Nézze át a kopásjelzőket. Ha a futófelület egy szintbe kerül ezekkel a kiemelkedésekkel, a futófelület mélysége valószínűleg közel van az 1,6 mm-es jogszabályi határhoz. Ha ennél nagyobb futókopással rendelkező abronccsal közlekedik, veszélynek teszi ki önmagát és a többi közlekedőt is, és törvénysértő magatartást folytat. Ebben az esetbe új gumik vásárlás javasolt.

2. Elöregedés miatt

A külső futófelület, a vállrész és az abroncsperem gumijának repedései, a deformálódás egyértelműen az elöregedés jelei. Az abroncsoknak nincs fix élettartamuk, számtalan külső tényező befolyásolja épségüket.  Új gumi vásárlása előtt gondolja át, nem lenne-e célra vezetőbb egy magasabb minőségű, közép vagy prémium minőségű szettet vásárolnia-e. 

3. Rendellenes kopás esetén

Az abroncson foltokban, szélen megjelenő intenzív kopás valamilyen súlyosabb problémára utal. Kérje szakember segítségét a probléma diagnosztizálásához, mivel ezekben az esetekben lehet hogy felfüggesztés, futómű vagy erőátviteli probléma áll a háttérben. A hiba elhárítását követően új gumik vásárlását javasoljuk.

4. Defekt vagy sérülés esetén

Egy kátyú, egy járdaszegély is azonnali kerékcserét tud előokozni, ebben az esetben pedig sajnos valószínűsíthető, hogy a teljes garnitúrát le kell cserélnie. Szakember tudja csak eldönteni, hogy a sérült kerék javítható-e, így mindenképpen forduljon megbízható autószervízéhez. 

Új gumiabroncs választékunk készletről, akár azonnal: http://www.akciosgumi.hu/