Jó öltet négyévszakos gumit tenni a terepjáróra?

2

A négyévszakos gumikról azt tartják, hogy mivel elvileg minden időjárásnak megfelel, nem biztos, hogy extrém körülmények között is helyt áll. A folyamatos gyártói fejlesztéseknek köszönhetően manapság a négyévszakos gumik sokkal megbízhatóbbak téli időjárási körülmények között is, mint korábbi társaik.

A négyévszakos terepjáró gumik választéka sokkal korlátozottabb, mint a személyautókra való változatok, azonban egy kis utánajárással és szakszerű segítséggel meg lehet találni azt a típust, mely a legszélsőségesebb időjárási körülmények között sem veszít tapadásából. Sok terepjáró tulajdonos azt hangoztatja, hogy össz kerék meghajtással bármilyen szituációt meg lehet oldani. Nem is azzal van a probléma, hogy egy hókásás gödörből nem képes az autó kijönni, hanem sokkal fontosabb szempont, hogy megfelelő-e a fékezésnél az abroncs. Ugyanis éppen az össz kerék maghajtás miatt hosszabbodik a féktáv is, nagyobb tömeget kell a fékrendszernek megállítania. Az egyes típusok kiképzésének köszönhetően a négyévszakos terep gumik kiválóan alkalmasak a legextrémebb szituációk biztonságos megoldására. 

 

Kérje szakértőnk tanácsát az Önnek legmegfelelőbb négyévszakos terep gumi kiválasztásához. https://www.akciosgumi.hu/gumi/terepjaro-negyevszakos-gumi/