Gumicsere vs. négyévszakos gumi. Melyikkel járunk jobban?

Ezt a kérdést mindenkinek magának kell megválaszolnia. Fontos mérlegelni biztonsági szempontokat, azt, hogy mennyit és milyen útviszonyok között használjuk az autónkat, kik utaznak velünk a leggyakrabban és milyen távolságokat teszünk meg autónkkal nap, mint nap.

Egy négyévszakos gumi sohasem fogja azt a teljesítményt és biztonságot nyújtani, mint egy évszaknak megfelelő abroncs. Bár mintázatuk vegyíti a nyári és téli gumik mintázatát, lehetetlenség olyan keveréket előállítani, mely mindkét időjárási körülmény között tökéletesen megállja a helyét. A kritikus pont a tél, amikor is a kemény fagyok, hó, hókása, jegesedés fennáll. Ilyen körülmények között egyáltalán nem javasolt négyévszakos gumival közlekedni. Bár a fejlesztéseknek köszönhetően egyre jobb minőségű négyévszakos gumik kerülnek piacra, megbízhatóságuk az extrém időjárási körülmények között még mindig nem tökéletes. 

Ezen kívül nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az Európai Unio tagállamaiban törvényileg előírt jogszabály a téli gumi használat, így egy négyévszakos gumival nem lehet külföldre utazni a téli időszakban. 

Ami kétségtelenül a négyévszakos gumik mellett szól, az az átmeneti időszakban való zökkenőmentes közlekedés. Míg a tavaszi, őszi időben felléphetnek olyan időjárási körülmények, melyek nem megfelelőek az adott abroncsoknak (például az első fagyok megjelenése már komoly problémákat okozhat a még mindig nyár gumikkal közlekedő autósok számára) addig a négyévszakos gumikkal zavartalan marad a közlekedés. 

http://www.akciosgumi.hu/gumi/szemelyauto-negyevszakos/

Kétségtelen tény az is, hogy sokkal gazdaságosabb egy négyévszakos gumi szett, mint két évszaknak megfelelő minimum középkategóriás abroncs készlet, 

Mindenképpen azt javasoljuk, döntését biztonsági szempontok szerint mérlegelje.

Családi autókon, agglomeráció és város között ingázók autóján, külföldre saját autóval utazók, közép és felső kategóriás autókon mindenképpen az adott évszaknak megfelelő gumik legyenek felszereltetve.

Azokon az autókon, melyek keveset futnak, döntően csak városi közlekedésre vannak használva, tulajdonosuk mérsékelt tempóval, a KRESZ szabályait betartva vezet, autópályán vagy autóutakon a téli szélsőséges időjárási körülmények között nincsenek használva tökéletes választás a négyévszakos gumi.

Válogasson Ön is a legjobb minőségű Négyévszakos Gumi kínálatunkból a legjobb árakon az AkciosGumi.hu oldalán: http://www.akciosgumi.hu/gumi/szemelyauto-negyevszakos/