Erre figyelj használt négyévszakos gumi vásárlásánál

Ha egy mód van rá, ne vásároljon használt négyévszakos gumit. Tekintse meg akciós kínálatunkat, ahol számos megbízható, Önnek megfelelő négyévszakos gumit találhat kedvező áron.

http://www.akciosgumi.hu/gumi/szemelyauto-negyevszakos/

 Amennyiben mégis úgy dönt, hogy használt négyévszakos gumit vásárol, a következő szempontok alapján döntsön!

Győződjön meg arról, hogy a négyévszakos gumik közel azonos gyártási idővel rendelkeznek. 

A négyévszakos gumik esetében az élettartam jóval rövidebb lehet, mint a szezonális abroncsok esetében. Mivel a négyévszakos gumikat nem cserélik le, így dupla annyit futnak, mint a nyári vagy téli gumik. 

A négyévszakos gumik 4 éves kortól már öregedési fázisba léptek. Tekintettel ara, hogy ezek egész évben, télen-nyáron fent vannak az autókon, kizárólag megkímélt állapotú olcsó négyévszakos gumit hirdető eladók kínálata közül válasszon.

 

A négyévszakos gumik bár bordázatukat tekintve ötvözik a nyári és téli gumik mintáit, mégsem nyújtanak keverékük miatt olyan menet stabilitást és ellenállóságot az extrém körülmények között, mint a hagyományos évszaknak megfelelő gumik. 

 

Éppen ezért sokkal jobban ki vannak téve az időjárási körülményeknek, különösen az extrém időjárási viszonyoknak, mint például a nyári forróság, télen a felsózott, hókásás utak, jegesedés. 

Vásárlás előtt vegye alaposan szemügyre a gumik állapotát. Amennyiben ezek nyomát már szabad szemmel is láthatja akár csak az egyik abroncson is, úgy ne vásárolja meg az eladásra kínált olcsó négyévszakos gumi szettet.

 

Ügyeljen a kopásokra. 

Egy négyévszakos gumi esetében kritikus lehet a bordázat állapota. A kopásokat okozhatja nem megfelelő vezetési stílus, rossz lengéscsillapító vagy felfüggesztés beállítás is. Kopott, különösen egy oldalon történő rendellenes kopás esetében nem ajánlatos használt négyévszakos gumit vásárolni.

 

Lehetőleg még a vásárlás előtt ellenőriztesse a négyévszakos gumikat szakemberrel. Sokszor csak a gumik felhelyezését követően derül ki, hogy probléma van az abroncsokkal. Ha egy mód van rá, az vételár kifizetése előtt ellenőriztesse gumisnál az abroncsokat, és csak a felhelyezést követően bonyolítsa le az adás-vételt.