Erre figyelj használt négyévszakos gumi vásárlásánál

2

Ha egy mód van rá, ne vásároljon használt négyévszakos gumit. Tekintse meg akciós kínálatunkat, ahol számos megbízható, Önnek megfelelő négyévszakos gumit találhat kedvező áron.

http://www.akciosgumi.hu/gumi/szemelyauto-negyevszakos/

 Amennyiben mégis úgy dönt, hogy használt négyévszakos gumit vásárol, a következő szempontok alapján döntsön!

Győződjön meg arról, hogy a négyévszakos gumik közel azonos gyártási idővel rendelkeznek. 

A négyévszakos gumik esetében az élettartam jóval rövidebb lehet, mint a szezonális abroncsok esetében. Mivel a négyévszakos gumikat nem cserélik le, így dupla annyit futnak, mint a nyári vagy téli gumik. 

A négyévszakos gumik 4 éves kortól már öregedési fázisba léptek. Tekintettel ara, hogy ezek egész évben, télen-nyáron fent vannak az autókon, kizárólag megkímélt állapotú olcsó négyévszakos gumit hirdető eladók kínálata közül válasszon.

 

A négyévszakos gumik bár bordázatukat tekintve ötvözik a nyári és téli gumik mintáit, mégsem nyújtanak keverékük miatt olyan menet stabilitást és ellenállóságot az extrém körülmények között, mint a hagyományos évszaknak megfelelő gumik. 

 

Éppen ezért sokkal jobban ki vannak téve az időjárási körülményeknek, különösen az extrém időjárási viszonyoknak, mint például a nyári forróság, télen a felsózott, hókásás utak, jegesedés. 

Vásárlás előtt vegye alaposan szemügyre a gumik állapotát. Amennyiben ezek nyomát már szabad szemmel is láthatja akár csak az egyik abroncson is, úgy ne vásárolja meg az eladásra kínált olcsó négyévszakos gumi szettet.

 

Ügyeljen a kopásokra. 

Egy négyévszakos gumi esetében kritikus lehet a bordázat állapota. A kopásokat okozhatja nem megfelelő vezetési stílus, rossz lengéscsillapító vagy felfüggesztés beállítás is. Kopott, különösen egy oldalon történő rendellenes kopás esetében nem ajánlatos használt négyévszakos gumit vásárolni.

 

Lehetőleg még a vásárlás előtt ellenőriztesse a négyévszakos gumikat szakemberrel. Sokszor csak a gumik felhelyezését követően derül ki, hogy probléma van az abroncsokkal. Ha egy mód van rá, az vételár kifizetése előtt ellenőriztesse gumisnál az abroncsokat, és csak a felhelyezést követően bonyolítsa le az adás-vételt.