ADAC Téli Gumi Teszt 2017 Eredmények

2

A 2017-es év már sokkal meggyőzőbb eredményeket hozott. A 195/65 R15-ös gumik kategóriájában a legkiegyensúlyozottabb eljesítményt a Continental WinterContact TS860 érte el, ezzel a legjobbnak bizonyult a tesztelés során. A második helyre az Esa+Tecar ért oda, míg harmadikra a Kleber Krisalp HP3. Így kijelenthető, hogy nem csak a prémium kategóriás Continental abroncsokkal érezhetjük magunkat biztonságban egy kisautóban is télen is az utakon. Drasztikus az árkülönbség a Kleber és a Continental között, azonban a teszt alapján kijelenthető, hogy közel azonos tulajdonságokkal bír a két márka tesztelt abroncsa. A Yokohama W Drive V905-öse száraz úton a legjobb minősítést érte el, de havon is nagyon megbízható. 

215/65 R16-os abroncsok tesztje

Száraz úton magabiztos fölénnyel zárt a Hankook i*cept RS2 W452, de a Michelin és a Pirelli is nagyon jól zárta a teszt ezen szakaszát. Nedves aszfalton a Dunlop Winter Sport 5-öse a Pirelli Scorpion Winterrel holtversenyben megnyerte ezt a kategóriát, hajszállal megelőzve a Continentalt és a Goodyeart. A kínai Nankang azonban gyalázatos eredményt ért el, a lehető lerosszabb 5,5-ös eredményt sikerült elérnie, így borítékolható volt, hogy nem fogja ajánlani az ADAC ezt a típust. 

Havon holtversenyben BF Goodrich g-Force Winter 2 és a Nokian WR D4 bizonyult a legjobbnak. A prémium márkák közül a Michelin és a Pirelli is csak a középmezőnyben végzett. 

Jégen a legjobb eredményt a Sava Eskimo 3 HP2-es abroncsa érte el. Mögötte azonban holtverseny alakult ki, egyaránt 2,5 pontot zsebelt be a Dunlop Winter Sport 5, a BF Goodrich g-Force Winter 2, a Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, a Nokian WR D4, a Michelin Alpin 5,a Fulda Kristall Control HP2, a Apollo Apterra Winter és a Hankook i*cept RS2 W452 is. 

Összesítésben a fenti eredmények ellenére is kizárólag a Dunlop Winter Sport 5 tudott jó minősítést elérni.