ADAC Téli Gumi Teszt 2016 Eredmények

2

Ezek lettek az ADAC Téli Gumi Teszt eredményei 2016-ban:

A kisautóknál a 185/65 R15-ös méretben tizenöt, a középkategóriában elterjedt 225/45 R17-es méretben tizenhárom gyártó termékeit vizsgálták 2016-ban.

A 185/65 R15 méretű gumik egy Renault Clióra lettek felszerelve. A tesztek meglepő végeredményt hoztak, 15 gyártó terméke közül mindössze 2(!) kapott jó minősítést. A tesztgyőztes a Goodyear UltraGrip 9 mintázata lett, és bár mindössze egy tizeddel előzte meg az ezüstérmes Michelin Alpin A4-et. A Goodyear havon és fogyasztásban volt kiemelkedő, addig a Michelin szárazon és kopásban teljesített a legjobban. A Nokian WR D4 a kiegyensúlyozott jelzőt tudhatja a test alapján magáénak, A Hankook I*cept RS2 száraz aszfalton a legjobb, a Dunlop SP Winter Responze 2 nedves úton bizonyított és került be a legjobbak közé, havon azonban ezt a jelzőt az Uniroyal MS Plus 77 tudhatja magáénak. 

Azomban 2 nagy márak is elvérzett a teszten. A Firestone Winterhawk 3-asa nedves aszfalton viszont teljesen elvérzett, Kleber Krisalp HP2-ese szintén vizes úton volt méltatlanul gyenge, így ők ezzel a két abroncsukkal az elégtelen minősítést érdemelték ki a versenyben.