5 egyszerű tipp, hogy az autód felkészüljön a télre

Közeleg a tél. Ideje autónkat is felkészíteni a hideg időjárásra, mert azzal, hogy időben pénzt áldozunk az autónk télre való felkészítésében sok ezer forintot tudunk magunknak megspórolni. Öt egyszerű dolgot gyűjtöttünk most össze, mellyel könnyedén Te is megvédheted autódat a hideg, a hó és a sószórás által okozott sérelmek ellen.

Téli „túlélő” csomag az autóban

A téli időjárás mindig kiszámíthatatlan, ugyan úgy, ahogy az autónk is bármikor cserbenhagyhat minket a legrosszabb pillanatban. Te és az utasaid védelme érdekében a tél közeledtével készíts egy téli „túlélő” csomagot, kézi melegítővel, kesztyűkkel, sapkákkal, takaróval, palackozott vízzel, zseblámpával, elemmel, csokival. Így ha bármilyen problémád adódna, amíg megérkezik, a segítség tudsz mihez nyúlni.

Ellenőrizd a gumiabroncsod nyomását és állapotát

A téli felkészülés egyik legfontosabb eleme a megfelelő télig gumiabroncs-nyomás és a megfelelő téli abroncs állapot. A megfelelő gumiabroncsnyomás ellenőrzéséhez egy könnyen használható mérőeszközt vásárolhat, vagy a benzinkutakon is könnyedén ellenőrizheti ezt. A futófelület mélységének ellenőrzéséhez mindössze egy 100 forintos érme szükséges. A 100 forintos érme külső pereme 4 mm vastag. Az abroncsok barázdáiba helyezve könnyedén ellenőrizhető, meghaladja-e a minimális vastagságot a gumiabroncs barázda felülete, vagy nem. Amenyiben kevsebb 4mm-nél a téli autógumit azonnal cserékni kell. A gumiabroncsainkat gumishoz is be lehet vinni, ahol szakszerűen ellenőrzik Őket. Részletes információk erről korábbi cikkünkben: ABRONCSOK ELLENŐRZÉSE A TÉLI KERÉKCSERE ELŐTT  http://www.akciosgumi.hu/blog/abroncsok-ellenorzese-a-teli-kerekcsere-elott.html 

Ellenőrizd a fagyásgátló szintet

A fagyálló megőrzi az autóját télen, biztosítva, hogy egyik alkatrésze sem, különösen az autómotor ne fagyjon le. A téli időszak előtt mindenképpen ellenőrizd a fagyálló folyadék szintet. Ha a motor lefagyna, annak javítása hatalmas összegbe kerülne, tehát minimális energiával sok pénzt takaríthatsz meg ezzel aprócska művelettel.

Válts Téli ablakmosó folyadékra

A tavaszi nyári szezon után fontos, hogy az ablakmosó folyadékot cseréld ki Te is az őszi és téli szezonra a téli ablakmosó folyadékra. Fontos, hogy a téli időszakban olyan szélvédő mosó folyadékot válassz, ami nem fagy be, mert a hideg időszakban kiemelten balesetveszélyes az a mosó, amely könnyen befagy. Téli ablakmosó folyadékot szinte az összes autós boltban, benzinkúton és áruházban kaphatsz teljesen megfizethető áron.

Vásároljon autótakaró ponyvát

A téli időjárásban a hó és a jég durva hatást gyakorolhat az autódra, ha nem tartod garázsban, vagy fedél alatt. A szél és a zord időjárási elemek megsérthetik az autód felületét. Ilyenkor a fényezés és a szélvédő is nagy veszélyben van. A télre való felkészülés részeként gondoskodj előre az autód külső védelméről, és ha nem tudod zárt részen tárolni vegyél rá autótakaró ponyvát. Ezt is bármelyik autósboltban meg tudod vásárolni. Ez a pénzügyi befektetés többszörösen is meg tud számodra térülni, hiszen sok sérüléstől tudod megóvni autódat.

Még akkor is, ha ezeket az óvintézkedéseket megteszed, mindig legyél nagyon óvatos, mert télen bármilyen váratlan szituáció kialakulhat a csúszós utak és a zord időjárási viszonyok miatt.