Hogyan tisztítsam a felniket?

Hiába mossuk rendszeresen autónkat, a felnikre rakódó szennyeződések hamar meglátszanak. Ha nem fordítunk figyelmet az alapos tisztításukra, hamar megjelenhetnek a rozsdásodás, korrózió első nyomai, amik a továbbiakban súlyosan károsíthatják a fémszerkezetet. A felni tisztítása nem egyenlő az autó tisztításával. Az autómosók, magas nyomású mosók ugyanis nem távolítják el maximálisan a felnikre rakódott port, a féktárcsából keletkező szennyeződéseket vagy a téli időszakban az útra szórt só maradványait. Sok autómosó használ sav tartalmú tisztítószert, így ha lehetősége van, kerülje az ilyen tiszítószerek érintezését a felnikkel.

Az alufelnik ápolására érdemes havonta 1-2 alkalmat áldozni, amikor a megfelelő körülmények között alaposan letisztítja a tárcsákat.

Fontos! Az alufelniket csak hideg állapotban tisztítsa, speciálisan a felnik tisztítására való készítményekkel. Öblítse le a kereket hideg vízzel, majd a készítmény utasításait követve fújja rá a tárcsákra. Mossa le a készítményt mielőtt az rászáradna a felnikre. Az öblítésre a legmegfelelőbb egy puha szivacs, amellyel alaposan törölje át a felnit, követve annak minden apró részletét, mintázatát. Polírozásra használjon szarvasbőrt, ezután pedig amennyiben nem matt a felni színe, felkenheti a polízozó készítményt. Matt felületen soha ne használjon polírozót!

Kerülje a durva, fémszálas súrolók használatát még erős szennyeződés esetén is, ez ugyanis karcolásokat eredményezhet a felületen, amelyben a rozsda könnyebben kialakul. Az apró repedések, kavics vagy padka okozta nyomok javíttatását mielőbb végezze el, amelyhez kérje szakember segítségét!

Bármilyen kérdésével kapcsolatban várjuk jelentkezését telefonon (+3670-388-2371 ) vagy email-ben ( info@akciosgumi.hu )